Varivo od tripica s chillijem, slanutkom i začinskim biljem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Varivo od tripica s chillijem, slanutkom i začinskim biljem  by Shutterstock Shutterstock
Tripice, fileki ili škembići jelo je koje možete probati gotovo svugdje, postoje različiti recepti za njihovu pripremu, a isto tako su jedno od onih jela koje ili obožavate ili ih ne možete smisliti. Ovo je recept koji kombinira tripice, slanutak, povrće i začinsko bilje s dodatkom čilija.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gtripica, kuhanih
100 gpancete,narezane na tanke trakice
200 gmrkve, narezane na kockice
200 gslanutka, kuhanog
1chilli
100 gkorijena celera, narezanog na kockice
200 mlbijelog vina
2 žlicekoncentrata rajčice
300 gluka, narezanog na kockice
4 češnjačešnjaka, nasjeckanog
Majčina dušica
Kadulja
1 žlicasvježe kosanog peršina
50 mlvinskog octa
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje

Priprema

1 Pržite povrće

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite luk, mrkvu i celer.


2 Dodajte ostale sastojke

Dodajte češnjak, pancetu i koncentrat rajčice, kratko popržite, dodajte kuhane tripice, chilli, bijelo vino, kadulju, kuhani slanutak i majčinu dušicu. 


3 Začinite i kuhajte

Začinite sa soli i paprom te kuhajte. Po potrebi podlijte s malo vode ili pilećeg temeljca. Prije samog posluživanja ubacite nasjeckan peršin. 


4 Poslužite

Poslužite tripice uz palentu ili kuhani krumpir.

Mate Janković
Mate Janković
Chef