Pileći paprikaš

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći paprikaš by Shutterstock Shutterstock

Paprikaš možete jesti bar jednom tjedno, pogotovo u hladnije dane da se zagrijete, a svi koji vole piletinu i nešto jednostavno za skuhati, ovo je recept stvoren za njih.

Sastojci

Broj porcija
4
1pile
2luka
150 gcelera
2 režnjačešnjaka
2mrkve
1svježa paprika
250 gpasirane rajčice
150 mlbijelog vina
2lovorova lista
2 žličicemljevene crvene paprike
½ žličicemljevene ljute paprike
1 žlicabrašna
sol, papar

Dodatno

200 gkiselog vrhnja

Priprema

1Izrežite pile

Pile izrežite na veće komade.


2Operite i nasjeckajte povrće

Nasjeckajte na sitno luk, češnjak, celer i mrkvu. Svježu papriku narežite na kockice.


3Propirjajte luk i ostalo povrće

U posudi zagrijte ulje pa dodajte luk, pirjajte ga 5 minuta te potom dodajte i ostalo povrće. Nastavite pirjati dok povrće malo ne omekša.


4Dodajte piletinu i ostale sastojke

Dodajte meso, kratko ga propirjajte, dodajte brašno te podlijte bijelim vinom. Zatim dodajte mljevenu crvenu papriku, začinite paprom i solju, ubacite lovorov list pa podlijte vodom tako da pokrije sve sastojke u posudi.


Nastavite kuhati na laganoj vatri oko 15 minuta.


5Dodajte sjeckanu rajčicu

Dodajte sjeckanu rajčicu, poklopite i kuhajte narednih 30-45 minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano.


6Poslužite paprikaš

Za prilog skuhajte široke rezance, njoke, palentu ili krumpir pa poslužite uz dodatak kiselog vrhnja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.