Lungić u umaku od senfa i limuna

Vrijeme pripremePriprema
2h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Lungić u umaku od senfa i limuna

Meso ne mora biti suho. Zato i postoje razni umaci - u ovom slučaju je to umak od senfa i limuna. Donosimo vam recept koji je vrlo ukusan i zasitan. Lungić u posebnom umaku dobiva novi intenzivan okus koji se dugo pamti.

Sastojci

Broj porcija
2
400 glungića
sok pola limuna
3 žlicesenfa
2 češnjačešnjaka
0,5 dlsuncokretovog ulja
sol
papar

Priprema

 

1. Narežite meso i začinite ga

Narežite lungić na lijepe komade jednake veličine – posolite i popaprite.


2.  Pripremite marinadu

Pripremite marinadu – senf, ulje, sok limuna, češnjak.


3.  Stavite marinirani lungić na hlađenje

Stavite marinirani lungić u hladnjak, najmanje 1 h.


4.  Pecite meso

Meso se peče na laganoj vatri, potom se dodaje marinada. Stavite poklopac da se okusi što više sjedine.


5.  Servirajte meso s prilogom

Servirajte meso s rižom i povrćem ili krumpirom. Uz to će izvrsno pasati zelena salata.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.