Lungić u umaku od senfa i limuna

Vrijeme pripremePriprema
2h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Lungić u umaku od senfa i limuna by Shutterstock Shutterstock

Meso ne mora biti suho. Zato i postoje razni umaci - u ovom slučaju je to umak od senfa i limuna. Donosimo vam recept koji je vrlo ukusan i zasitan. Lungić u posebnom umaku dobiva novi intenzivan okus koji se dugo pamti.

Sastojci

Broj porcija
2
400 glungića
3 žlicesenfa
2 režnjačešnjaka
50 mlsuncokretovog ulja
sol, papar

Priprema

1 Narežite meso i začinite ga

Narežite lungić na lijepe komade jednake veličine – posolite i popaprite.


2 Pripremite marinadu

Pripremite marinadu – senf, ulje, sok limuna, češnjak.


3 Stavite marinirani lungić na hlađenje

Stavite marinirani lungić u hladnjak, najmanje 1 h.


4 Pecite meso

Meso se peče na laganoj vatri, potom se dodaje marinada. Stavite poklopac da se okusi što više sjedine.


5 Servirajte meso s prilogom

Servirajte meso s rižom i povrćem ili krumpirom. Uz to će izvrsno pasati zelena salata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.