Piletina s graškom i krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina s graškom i krumpirom by Mamin Ručak Mamin Ručak

Jednostavan recept za obiteljski ručak koji će se svidjeti i odraslima i djeci prema receptu Zrinke Janković, autorice popularnog bloga Mamin ručak.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gpiletine (batak, zabatak i krilca)
1 glavicaluka, veća
2mrkve, narezane na kockice
5krumpira, većih
450 ggraška (svježeg, konzerviranog ili smrznutog)
100 mlpasirane rajčice
voda prema potrebi
lovorov list
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema

1Pirjajte luk

Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk dok ne postane zlatnožut.


2Dodajte piletinu

Kada luk zažuti, dodajte komade piletine i dobro posolite i popaprite.


3Dodajte mrkvu i pasiranu rajčicu

Nakon par minuta, dodajte mrkvu narezanu na kockice i pasiranu rajčicu.


Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.


4Dodajte češnjak i krumpir

Kada meso omekša, dodajte naribani ili protisnuti češnjak i lovorov list.


Sve lijepo promiješajte i dodajte krumpir narezan na manje kockice.


Sigurno će vam trebati vode, pa dolijte koliko je potrebno.


5Dodajte grašak

Kada krumpir malo omekša dodajte grašak.


Kuhajte na laganoj vatri dok se umak malo ne zgusne i dok krumpir skroz ne omekša.


6Poslužite

Gotovo jelo pospite svježe nasjeckanim peršinom i uživajte u ručku!