Fajitas

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Fajitas
Brzi i lagani ljetni obrok.

Sastojci

Broj porcija
2
1ramstek
Sok od 1 limete
Sol
Papar
1manja konzerva pelata
3 češnjačešnjaka
2 žliceAceto balsamico
2 glaviceljubičastog luka
Chilli sitno sjeckani, prstohvat
Kiselo vrhnje, po želji
Peršin ili korijander
Maslinovo ulje

Priprema

Šalša: U tavi zagrijate masl.ulje stavite glavicu isjeckanog luka malo posolite i prodinstati dok ne postane staklasta, dodajte prstohvat sitno sjeckanog chillia i nasjeckani češnjak, kratko propržite dok češnjak ne pusti aromu i dodajte pelata. Lagano neka krčka dok se ne raspadnu rajčice i dok ne postigne gustoću.
Na gril tavi ispecite ljubičasti luk koji ste narezali na šnite pazeći da svaki komad ima korijen luka kako bi šnite ostale i komadu. Probodite svaku šnitu luka sa čačkalicom to će vam omogućiti lakše okretanje luka prilikom grilanja. Luk pokapajte masl.uljem posolite i popaprite i ispecite dok ne dobiju " pruge' i ostavite da se ohladi. Izvucite čačkalice i grubo nasjeckajte luk, zatim ga zalijte sa acetom. Ostavite u hladnjaku do serviranja jela.
Sok limete pomiješajte sa soli, 2 žlice maslinovog ulja , stavite ramstek u vrećicu za zamrzavanje prelijte s smjesom. Ostavite u hladnjaku minimum 2 sata. izvadite jedan sat prije pripreme dobro ga kuhinjskim ubrusom očistite natrljajte sa paprom i pustite da dobije sobnu temperaturu.
Ispecite ga na zagrijanoj gril tavi po želji obično pečem 7 minuta s jedne strane i 5 minuta s druge strane. Nakon pečenja stavite u foliju zatvoriti i minimum neka meso odmori 10 min.
Veće Tortilje prepecite na tavi dok se mjehurići ne počnu pokazivati.
Prebacite na tanjur i slažete fajitas.
Prvo tortilju premažite sa šalom, stavite narezane šnite ramsteka debljine 1/2 cm, na to stavite mariniran luk, žlicu vrhnja i grubo nasjeckanog korijandera ili peršina.
Preklapanjem smotajte tortilju i u slast.