Mediteranska piletina u umaku od rajčice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Mediteranska piletina u umaku od rajčice  by Shutterstock Shutterstock
Mediteranska piletina u umaku od rajčice  by Shutterstock Shutterstock
Mediteranska piletina u umaku od rajčice  by Shutterstock Shutterstock

Najviše volimo one recepte koje ne planiramo već se samo dogode i budu savršeni, tako je nastala i ova piletinu u umaku od rajčice.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gpiletine po želji
4luka
2režnja češnjaka
2lovorova lista
200 mlpasirane rajčice
150 mlvode
sol, papar
sušeni origano
sušeni ružmarin
zelene masline

Priprema

1Popržite piletinu

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Meso posolite, pržite na svakoj strani oko 5 minuta, dok ne dobije boju. Izvadite meso.


2Popržite luk

U tavu dodajte nasjeckani luk i pržite na masnoći od mesa oko 10 minuta.


3Dodajte začine

Dodajte nasjeckani češnjak, lovorov list, origano, ružmarin, papar, nasjeckane masline. Vratite u tavu piletinu, prelijte pasiranom rajčicom i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta uz povremeno podlijevanje vodom.


4Poslužite

Kad piletina potpuno omekša, maknite s vatre i pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite uz palentu ili rižu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.