Svinjetina na kineski

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjetina na kineski

Kada nemate ideju za ručak, sve je dosadno i već isprobano, pokušajte s ovim.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gsvinjetine narezane na trakice ( možete zamijeniti i sa piletinom)
2mrkve, srednje
1 glavicaluka
2 režnjačešnjaka
3 cmkorijena đumbira
20 ggraška
1 žlicasmeđeg šećera
1 žlicasoja umaka
kajenski papar, po ukusu
200 mlpasirane rajčice

Priprema

1 Dinstajte luk, češnjak i đumbir

U tavi dinstajte luk i češnjak te đumbir sa začinima, dodajte smeđi šećer, paradajz sos i soja sos.


2 Dodajte svinjetinu i povrće

Potom ubacite svinjetinu narezani na trakice i povrće.


3 Kuhajte pola sata

Kuhajte otprilike pola sata i podlijevajte vodom.


4 Poslužite

Poslužit s kineskim staklenim rezancima ili basmati rižom.