Pileći bataci s krumpirom, rajčicom i maslinama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći bataci s krumpirom, rajčicom i maslinama by Shutterstock Shutterstock
Pileći bataci s krumpirom, rajčicom i maslinama by Shutterstock Shutterstock

Još jedan način kako pripremiti obilni ručak, a da nije prekompliciran.

Sastojci

Broj porcija
4
1,2 kgpilećih bataka
800 gkrumpira
400 gcherry rajčica
200 gcrnih maslina
100 mlmaslinovog ulja
svježi peršin
1 žličicakapara
sol, papar

Priprema

1Nasolite meso

Pileće batake dobro posolite i ostavite ih da se meso prožme.


2Narežite krumpir

Krumpir operite, ogulite i narežite na ploške pa ga posolite.


3Pripremite povrće

Cherry rajčice operite i posušite. Luk ogulite pa narežite na četvrtine.


4Stavite peći

Posudu za pečenje premažite ulje, dodajte kriške krumpira i luk narezan na četvrtine.


Na krumpir posložite batake, dodajte i rajčice sve zalijte maslinovim uljem i pecite na 180 stupnjeva 60 minuta. Par minuta pred kraj dodajte masline i kapare.


5Začinite i poslužite

Gotovo jelo popaprite po ukusu, pospite grubo nasjeckanim peršinom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.