Mesne okruglice Marthe Stewart

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Mesne okruglice Marthe Stewart by Shutterstock Shutterstock

Sigurno ćete zavoljeti mesne okruglice prema receptu čuvene Marthe Stewart.

Sastojci

Broj porcija
4
240 gmljevene junetine
240 gmljevene svinjetine
1 češanjčešnjaka, protisnutog
45 gribanog sira
3 žlicesvježeg peršina, sitno sjeckanog
2jaja, lagano razmućena
sol
papar
1,5 šnitabijelog kruha, razmrvljena u komadiće
60 mlpunomasnog mlijeka
3 žlicemaslinovog ulja

Priprema

1Oblikujte mesne okruglice

Pomiješajte junetinu i svinjetinu rukama. Umiješajte češnjak, sir, peršin, jaja, sol i papar. Kruh namočite u mlijeku 5 minuta, a zatim umiješajte u smjesu s mesom. Lagano navlažite ruke i razvaljajte smjesu u okruglice.

Okgrulice posložite na pladanj i stavite u hladnjak na 1 sat.


2Ispecite okruglice

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Radeći u serijama, pržite mesne okruglice, povremeno protresajući tavu, dok posvuda ne porumene - oko 6 minuta. Smanjite vatru na srednju jačinu i pecite ih još 5 do 10 minuta. Provjerite jesu li gotove tako da prepolovite jednu mesnu okruglicu - ne bi smjele biti ni malo ružičaste.


3Poslužite

Poslužite uz umak po želji i omiljenu tjesteninu.





Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.