Pileća jetrica s jabukom i lukom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća jetrica s jabukom i lukom
Svak od nas katkada poželi odmoriti od nakuhavanja i pojesti nešto brzo, ali i hranjivo. Dodamo li i jeftino, večera za 10 je osigurana. Jetrica obiluje vitaminima i mineralima i bilo bi poželjno ubaciti ju barem jednom tjedno na meni. Prilog uz ovo jelo po volji, npr. tostirana šnita domaćeg kruha ili pak restani krumpir. Jabuka može zvučati čudno, ali okusi se odlično sljubljuju. Sa svakom sezonom možete prilagođavati sastojke. Probajte ove jeseni dodati bundeve ili pak karamelizirane kestene za odmak od tradicije.

Sastojci

Broj porcija
2
ulje za prženje
300 gpilećih jetrica
1zelena jabuka
1veliki luk
1 režanjčešnjaka
150 mlpilećeg temeljca ili vode
1 žlicasenfa
1 šakasvježeg špinata
25 gmaslaca
sol i papar

Priprema

1Pripremite sastojke

Sitno nasjeckajte luk i češnjak, te ogulite i narežite jabuku na male komadiće.


Očistite jetrica, uklonite višak masnoće i narežite na manje komade.


Zagrijte tavu na umjerenoj vatri i dodajte žlicu ulja.


2Ispecite u tavi

Dodajte luk u zagrijanu tavu i lagano pržite dok ne postane staklast.


Ubacite češnjak, jabuku i jetrica u tavu, te povećajte vatru kako biste ih brzo zapekli. Pecite oko 2-3 minute, pazite da jetrica ne budu prepečena jer će postati žilava.


Izvadite iz tave i začinite solju i paprom prema vlastitom ukusu.


3Pripremite umak

U tavu dodajte temeljac ili vodu, kako biste deglazirali površinu i stvorili umak.


U tavu dodajte hladan maslac i senf, te brzo promiješajte kako biste stvorili kremasti umak.


4Dodajte špinat

Na kraju, dodajte šaku svježeg špinata u tavu i promiješajte dok ne uvene.


5Poslužite

Poslužite uz prilog po izboru, poput kuhane riže, pire krumpira ili tjestenine, ili konzumirajte samostalno kao lagano, ali ukusno jelo.