Rolana piletina sa sirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Rolana piletina sa sirom

Evo jedne ideje za predstojeće blagdane. Kad Vam dosade sarme, odojak, francuska salata ,pura i mlinci, napravite brzi ručak od pilećih fileta.

Sastojci

Broj porcija
10
500 gpilećih fileta
100 gvratine, karea ili pečenice
100 ggaude
100 glistića pancete
sol i papar
slatka mljevena paprika

Priprema

1Pripremite meso

Izrežite pileće filte na tanje šnite i istucite batićem za meso. Meso položite na prozirnu foliju, slažući šnite jednu do druge.


Začinite solju, paprom i crvenom paprikom.


1Napravite roladu

Na kraj mesa stavite vratinu, kare ili pečenicu, a zatim cijeli komad obilno pospite ribanom gaudom. Zamotajte roladu.


Složite listiće pancete na novu prozirnu foliju, jednu do druge, i na njih stavite roladu. Ponovno zamotajte.


3Pecite u pećnici

Kad je rolada dobro oblikovana, uklonite foliju.


Roladu stavite u nauljenu posudu za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 30-40 minuta.


Ako želite, pored rolade možete dodati i kockice krumpira i sve zajedno peći.

Mirjana Salopek Jandrić
Mirjana Salopek Jandrić
Kuhar amater
Obožavam kuhati, peći, kuhinja je moje mjesto za odmor.