Meso u umaku od senfa

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Meso u umaku od senfa

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kggovedine u komadu
2 žlicesenfa
2 žliceulja
1 vezica peršina
100 gmasti
500 mlvode
2 žliceglatkog brašna
1 žličicašećera
sol, papar

Priprema

1Pripremite meso

Meso operite i posušite.


2Pripremite marinadu za meso

Pomiješajte senf, nasjeckani peršin i ulje. Dobivenom smjesom premažite meso i ostavite u hladnjaku 24 sata.


3Zapecite meso

Meso zapecite na jakoj vatri, a zatim ga pecite na srednjoj temperaturi 40 minuta i cijelo vrijeme ga prelivajte vrelom masti.


4Pripremite umak

Ocijedite sok od pečenja, dodajte mu vrelu vodu i žličicu senfa. Prokuhajte 15-20 minuta. U posebnoj posudi umutite brašno u malo vode te dodajte umaku da se zgusne.


Kada je umak gotov posolite ga, popaprite, dodajte šećer i sve dobro promiješajte.


5Poslužite

Pečeno meso poslužite preliveno umakom od senfa.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.