Musaka od pire krumpira

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Musaka od pire krumpira by Shutterstock Shutterstock
Musaka od pire krumpira by Shutterstock Shutterstock
Musaka od pire krumpira by Shutterstock Shutterstock

Zanimljiva kombinacija pirea i mljevenog mesa koja ne može ne biti fina!

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgkrumpira
400 gmljevenog mesa
150 ml mlijeka
1luk
250 mlkiselog vrhnja
1 žlicamaslaca
1jaje
sol, papar

Priprema

1Napravite pire

Krumpir ogulite, narežite i skuhajte. Od kuhanog krumpira, mlijeka i maslaca izradite pire. Začinite po želji.


2Popržite luk i mljeveno meso

Luk očistite i sitno nasjeckajte. U tavi na malo ulja pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte mljeveno meso i dinstajte 20-25 minuta. Začinite.


3Složite musaku

Na dno namašćene posude za pečenje stavite sloj krumpir pirea, zatim mljevene meso i pokrijte drugim dijelom pirea.


4Prelijte musaku

U posudi pomiješajte kiselo vrhnje i jaje, prelijte preko gornjeg sloja krumpira.


5Stavite peći

Musaku stavite peći na 200 stupnjeva 20 minuta.



Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.