Pohana puretina sa sezamom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohana puretina sa sezamom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept za pohanu puretinu je jednostavan i ukusan, savršen za svaku prigodu.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gpurećih prsa
sol i papar
2limuna, iscijeđena
3jaja
150 gbrašna
200 gkrušnih mrvica
50 gsezama
ulje za prženje

Priprema

1Pripremite puretinu

Narežite pureća prsa na tanje odreske.


Jedan do dva sata ranije, posolite i popaprite pureće odreske te ih prelijte limunovim sokom i pokapajte s malo ulja.


2Panirajte odreske

Nakon što ste gotovi s mariniranjem mesa, lagano ga obrišite kuhinjskim papirom pa započnite s paniranjem.


Prvo uvaljajte meso u brašno, zatim u jaja koja ste prethodno promućkali vilicom ili pjenjačom.


Nakon toga, odreske prebacite u posudu sa krušnim mrvicama u koje ste dodali i sezam. Koristeći se rukama, dobro potapkajte meso kako bi se mrvice sa sezamom što bolje primile za odreske.


3Ispecite odreske

Pržite panirano meso u dubokom ulju dok ne postane zlatno smeđe boje. Ukoliko ste puretinu narezali na tanke odreske, neće im trebati dugo, otprilike 3-4 minute sa svake strane.


Pečeno meso izvadite i ocijedite od suvišne masnoće na papirnatom ubrusu.


4Poslužite

Poslužite s prilogom po želji i velikom sezonskom salatom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.