Habas con Chorizo

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Habas con Chorizo by Shutterstock Shutterstock

Svježi bob pirjan zajedno sa španjolskom chorizo kobasicom tvori ovo jednostavno jelo koje se lako priprema. Chorizo je ljuta kobasica s paprikom i ukoliko vam nije dostupna, možete je zamijeniti kulenovom sekom. Također, slobodno možete eksperimentirati s različitim začinima, ovisno prema onome što imate pri ruci.

Sastojci

Broj porcija
6
60 mlmaslinovog ulja
1 glavicaluka, sitno nasjeckanog
2 češnjačešnjaka, sitno nasjeckana
230 gšpanjolske chorizo kobasice, narezane na krugove debljine 0,6 cm
450 gsvježeg boba, očišćenog
240 mltemeljca, vode ili bijelog vina
120 mlpasirane rajčice
1 žlicaorigana
sol i papar prema ukusu

Priprema

1Pirjajte luk

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi ili loncu na srednje jakoj vatri.


Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran, oko 3 ili 4 minute. Na samom kraju dodajte češnjak i pirjajte još minutu.


2Dodajte kobasicu i bob

Dodajte kobasicu i pržite 3 do 4 minute da se lagano zapeče.


Zatim umiješajte bob i uz miješanje pirjajte još 2 ili 3 minute.


3Dodajte vodu ili temeljac

Dodajte vodu, temeljac ili vino, umak od rajčice, origano, sol i papar.


Pustite da zavrije, zatim smanjite vatru na srednje nisku, pokrijte i krčkajte 10 do 15 minuta.


4Poslužite

Prilagodite začine i poslužite s hrskavim kruhom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.