Svinjski kotleti u umaku od šampinjona zapečeni u pećnici

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski kotleti u umaku od šampinjona zapečeni u pećnici
Svinjski kotleti u umaku od šampinjona zapečeni u pećnici
Svinjski kotleti u umaku od šampinjona zapečeni u pećnici
Svinjski kotleti u umaku od šampinjona zapečeni u pećnici

Ovo je pravi nedjeljni ručak, gotov za sat vremena, a da ne spominjem da je za prste polizati. Probajte, vaši će vas ukućani obožavati.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gsvinjskih kotleta
300 gšampinjona
1mrkva
100 mlbijelog stolnog vina
3 žlicepasirane rajčice
200 mlvrhnja za kuhanje
2 žlicesvinjske masti
3 žlicebrašna
Sol, papar, češnjak, peršin, vlasac, Vegeta
1 žlicaparmezana

Priprema

1 Pripremite kotlete

Kotlete posolite, popaprite i uvaljajte u brašno sa svake strane.


2 Pecite

Zagrijte mast pa prepecite meso po 5 minuta sa svake strane. Izvaditi i ostavite sa strane.


3 Dinstajte povrće

Na istu mast stavite luk i mrkvu i dinstajte dok se ne zastakle. Dodajte šampinjone narezane na ploške, a nakon nekoliko minuta podlijte vinom. Kada vino ispari dodajte začine i vratite meso u lonac.


4 Napravite umak

Polako dodajte temeljac i pasiranu rajčicu, žlicu šećera i vrhnje za kuhanje. U umak dodajte još 2 žlice brašna, neka lagano prokuha pa sve prebacite u vatrostalnu posudu. Prije pečenja, posujte sve parmezanom.


5 Pecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, zatim smanjite na 180 i pecite oko pola sata. Kada je pečeno, posujte peršinom i poslužite uz pire krumpir ili rižu.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️