Svinjski kotleti u panko mrvicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski kotleti u panko mrvicama by Shutterstock Shutterstock

Ovi hrskavi svinjski kotleti jednostavni su za napraviti i super idu uz omiljene umake i salate. Svinjetina se radi po standardnom postupku pohanja, a umjesto panko mrvica možete koristiti uobičajene krušne mrvice.

Sastojci

Broj porcija
4

Kotleti

4svinjska kotleta bez kosti
50 gbrašna
1 žličicacrvene paprike u prahu
1 žličicasoli
1jaje
200 gpanko krušnih mrvica
200 mlulja za pohanje

Panko mrvice

1bijeli kruh
začini po želji

Priprema

1Pripremite panko mrvice

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. S kruha skinite koru i narežite ga na manje komadiće. Na lim za pečenje rasporedite komadiće kruha i sušite u pećnici 7 do 10 minuta ili dok se potpuno ne osuše, promiješajte nakon 5 minuta.


Ohladite, zdrobite rukama ili u multipraktiku i spremite panko mrvice u posudu s poklopcem.


2Pripremite meso za pohanje

Batom za meso istucite svinjske kotlete da meso omekša.


U jednoj posudi pomiješajte brašno, papriku i sol, u drugu posudu stavite razmućeno jaje, a u treću panko mrvice.


Svinjske kotlete prvo stavite u smjesu od brašna, pa onda u jaje i na kraju u panko mrvice.


3Pohajte kotlete

Na zagrijanom ulju pohajte kotlete do zlatne boje, dvije do tri minute sa svake strane.


Na kraju svinjske kotlete stavite na papirnate ubruse da se ocijedi višak ulja. Poslužite uz salatu i umak po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.