Narežite luk na što sitnije kao i slaninu. Na ulju prodinstajte luk i slaninu pa dodajte meso, nakon što je meso lagano promijenilo boju dodajte sitno narezani češnjak, sol, papriku i papar.
Malo prohladite pa umiješajte jaja, rižu i peršin. Zatim sve dobro promiješajte.
Punite listove kiselog kupusa mesom, a na dno posude za pečenje narežite kiseli kupus koji vam je višak i po njemu slažite smotane sarme, između njih po želji stavite suho meso ili slaninu.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, zalijte sarmu temeljcem od goveđe kocke i vruće vode te pasiranom rajčicom, dodajte lovorov list te prekrijte folijom.
Pecite pa nakon 1 sata okrenite sarmice, smanjite temperaturu na 170 stupnjeva te pecite još pola sata.
Nakon toga skinite foliju i zapecite još pola sata (po potrebi dodajte malo tople vode ili temeljca).
Poslužite uz pire krumpir.