Sarma iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Sarma iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

S tradicionalnim receptima poput ovog ne treba se previše igrati, ali morate isprobati sarmu na malo drugačiji način - iz pećnice.

Sastojci

Broj porcija
8

Sarma

900 gmljevene junetine
2crvena luka
150 griže
50 gslanine
2jaja
20 gsoli
0,5 veziceperšina
½ žličicepapra
1 žličicaslatke mljevene paprike
1 žličicaljute mljevene paprike
3 žliceulja
4 režnjačešnjaka
1 glavicakiselog kupusa

Preljev

2lovorova lista
300 gsuhog mesa ili slanine ako želite, ne morate
2goveđe kocke
1 lvode
200 mlpasirane rajčice

Priprema

1Dinstajte luk

Narežite luk na što sitnije kao i slaninu. Na ulju prodinstajte luk i slaninu pa dodajte meso, nakon što je meso lagano promijenilo boju dodajte sitno narezani češnjak, sol, papriku i papar.


2Pripremite smjesu

Malo prohladite pa umiješajte jaja, rižu i peršin. Zatim sve dobro promiješajte.


3Napunite sarme

Punite listove kiselog kupusa mesom, a na dno posude za pečenje narežite kiseli kupus koji vam je višak i po njemu slažite smotane sarme, između njih po želji stavite suho meso ili slaninu.


4Ispecite

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, zalijte sarmu temeljcem od goveđe kocke i vruće vode te pasiranom rajčicom, dodajte lovorov list te prekrijte folijom.


Pecite pa nakon 1 sata okrenite sarmice, smanjite temperaturu na 170 stupnjeva te pecite još pola sata.


Nakon toga skinite foliju i zapecite još pola sata (po potrebi dodajte malo tople vode ili temeljca).


Poslužite uz pire krumpir.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.