Kobasice u tijestu za palačinke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kobasice u tijestu za palačinke by Shutterstock Shutterstock

Ovaj britanski specijalitet najčešće se poslužuje s umakom od luka i povrćem, ali odličan je i uz običnu salatu, umak od gljiva ili rajčica.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

180 gglatkog brašna
3jaja
sol, papar
300 mlmlijeka

Kobasice

2 žlicemaslinovog ulja
8kobasica za pečenje

Priprema

1Pripremite tijesto

U posudu stavite brašno i začinite soli i paprom. U sredini napravite udubljenje i razbijte jaja te ih polako umutite u brašno.


Kad se smjesa sjedini ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Pokrijte tijesto i ostavite u hladnjaku jedan sat.


2Ispecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i na pleh za pečenje dodajte maslinovo ulje i kobasice. Pecite ih okrećući povremeno dok ne porumene sa svih strana, oko pola sata.


Potom tijesto razvucite oko zapečenih kobasica. Vratite u pećnicu i pecite još 30 do 35 minuta, ili dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju.


Poslužite uz tartar umak ili senf.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.