Janjeći kotleti s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Janjeći kotleti s češnjakom

Nakon pečenja, kotleti su hrskavi s vanjske strane, a sočni i mekani iznutra. Poslužite ih uz prilog po želji i sezonsku salatu.

Sastojci

Broj porcija
3
5janjećih kotleta
morska sol i svježe mljeveni papar
30 gmaslaca, otopljenog
3 češnjačešnjaka, protisnutog
1 žličicasvježeg timijana, sitno nasjeckanog

Priprema

1Pripremite kotlete

Izvadite kotlete iz hladnjaka 20-30 minuta prije kuhanja. Stavite ih na dasku za rezanje obloženu papirom za pečenje i obrišite suhim kuhinjskim ručnikom. Dobro ih začinite solju i paprom.


2Ispecite kotlete u tavi

Na srednje jakoj vatri zagrijte suhu tavu od lijevanog željeza promjera najmanje 30 cm.


U tavu stavite kotlete jedan pored drugoga s debelom stranom dolje. Vjerojatno će vam trebati hvataljke kako biste ih držali uravnoteženima i pritisnuli ih da bi se masnoća iscijedila, a površina postala hrskava i smeđa. Potrebno je otprilike 5 minuta.


Nakon što se masnoća otopi u tavi, položite kotlete na jednu stranu. Pecite ih još 3 minute dok ne porumene, a zatim ih okrenite i pecite s druge strane.


3Dodajte maslac u tavu

Smanjite vatru na srednje nisku i žlicom uklonite većinu masnoće koju su kotleti pustili.


Kotletima dodajte maslac, češnjak i timijan. Dobro promiješajte dok maslac ne počne pjeniti pa žlicom prelijevajte maslac preko kotleta oko jednu minutu.


4Poslužite

Gotove kotlete premjestite u posudu za posluživanje i prelijte maslacem. Uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.