Izvadite kotlete iz hladnjaka 20-30 minuta prije kuhanja. Stavite ih na dasku za rezanje obloženu papirom za pečenje i obrišite suhim kuhinjskim ručnikom. Dobro ih začinite solju i paprom.
Na srednje jakoj vatri zagrijte suhu tavu od lijevanog željeza promjera najmanje 30 cm.
U tavu stavite kotlete jedan pored drugoga s debelom stranom dolje. Vjerojatno će vam trebati hvataljke kako biste ih držali uravnoteženima i pritisnuli ih da bi se masnoća iscijedila, a površina postala hrskava i smeđa. Potrebno je otprilike 5 minuta.
Nakon što se masnoća otopi u tavi, položite kotlete na jednu stranu. Pecite ih još 3 minute dok ne porumene, a zatim ih okrenite i pecite s druge strane.
Smanjite vatru na srednje nisku i žlicom uklonite većinu masnoće koju su kotleti pustili.
Kotletima dodajte maslac, češnjak i timijan. Dobro promiješajte dok maslac ne počne pjeniti pa žlicom prelijevajte maslac preko kotleta oko jednu minutu.
Gotove kotlete premjestite u posudu za posluživanje i prelijte maslacem. Uživajte!