Kiseli kupus sa suhim mesom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Kiseli kupus sa suhim mesom by Shutterstock Shutterstock

Kiseli kupus s mesom je tradicionalno ličko jelo koje se priprema u zimsko vrijeme. Potrebna su vam samo dva glavna sastojka - kiseli kupus i dobar komad suhog mesa kao što su rebarca, šunka ili slanina. Jelo se kuha dva sata na laganoj vatri i poslužuje uz pečeni ili kuhani krumpir.

Sastojci

Broj porcija
6
1 glavica kupusa
800 gotkoštene dimljene svinjske koljenice, rebarca ili slanine
2 žlicemasti
6papra u zrnu
1 žlica + 1½ žličicemljevene paprike
3 listalovora

Priprema

1 Prokuhajte meso

Operite svinjsko suho meso i stavite ga u veći lonac napunjen vrelom vodom. Kuhajte meso oko 20 minuta. Izvadite ga iz vode i ostavite kratko da se ocijedi.


2 Nasjeckajte kupus

Glavicu kiselog kupusa prerežite na pola i nasjeckajte na trakice.


3 Rasporedite kupus

Polovicu narezanog kupusa stavite u veći lonac. Preko njega stavite lovorove listove, zrna papra i žlicu slatke paprike.


4 Dodajte meso

Meso stavite na začine i prekrite ostatkom narezanog kupusa.


5 Kuhajte

Preko kupusa pospite još pola žlice mljevene paprike, dodajte 2 žlice masti i 2 čaše vode. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5-3 sata. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.


6 Poslužite

Poslužite uz kuhane ili pečene polovice krumpira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.