Kiseli kupus sa suhim mesom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
3h
KompliciranostTežina
Cijena
Kiseli kupus sa suhim mesom by Shutterstock Shutterstock
Kiseli kupus sa suhim mesom by Shutterstock Shutterstock

Kiseli kupus s mesom je tradicionalno ličko jelo koje se priprema u zimsko vrijeme. Potrebna su vam samo dva glavna sastojka - kiseli kupus i dobar komad suhog mesa kao što su rebarca, šunka ili slanina. Jelo se kuha oko dva i pol sata na laganoj vatri i poslužuje uz kuhani krumpir.

Sastojci

Broj porcija
6
800 gdimljene svinjske koljenice, rebarca ili slanine
1 glavica kiselog kupusa
2 žlicemasti
6papra u zrnu
1 žličicamljevene paprike
2 listalovora
500 mlvode

Priprema

1 Prokuhajte meso

Operite svinjsko suho meso i stavite ga u veći lonac napunjen vrelom vodom. Kuhajte meso oko 20 minuta. Izvadite ga iz vode i ostavite kratko da se ocijedi.


2 Nasjeckajte kupus

Glavicu kiselog kupusa prerežite na pola i nasjeckajte na trakice (možete kupiti i već narezani).


3 Rasporedite kupus

Polovicu narezanog kupusa stavite u veći lonac. Preko njega stavite lovorove listove, zrna papra i slatku papriku.


4 Dodajte meso

Meso stavite na začine i prekrite ostatkom narezanog kupusa.


5 Kuhajte

Dodajte mast i vodu. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 2,5 do 3 sata. Povremeno promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.


6 Poslužite

Poslužite uz kuhane polovice krumpira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.