Zagrebački odrezak

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Zagrebački odrezak by shutterstock shutterstock

Ovo svima dobro poznato jelo priprema se od telećih odrezaka koji se pune šunkom i sirom, a zatim se paniraju i prže u vrućem ulju. Danas jelo ima mnogo varijacija pa ga tako neki pripremaju i sa svinjetinom, puretinom ili piletinom. Hrskavo i sočno meso servira se uz krišku limuna, rizi-bizi ili pomfrit i salatu po želji. 


Sastojci

Broj porcija
4

Zagrebački odrezak

4teleća odreska
4kriške kuhane šunke
4kriške sira (gauda ili trapist)
sol, po ukusu
papar, po ukusu

Paniranje

brašno
2jaja
krušne mrvice
ulje za prženje

Priprema

Zagrebački odrezak

1 Istucite odreske

Odreske je prvo potrebno dobro istući. Uz pomoć glatke strane bata za meso i plastične folije ili vrećice, istucite meso te ga posolite i popaprite po ukusu. 


2 Napunite odreske

Na svaku polovicu odreska stavite krišku kuhane šunke, a na nju krišku sira. Odrezak preklopite, a rubove dobro pritisnite prstima i po potrebi pričvrstite čačkalicama. 


Paniranje

3 Uvaljajte meso

U tri odvojene posude stavite brašno, razmućena jaja i krušne mrvice. Svaki odrezak s obje strane prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u krušne mrvice. 


4 Pecite

U većoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite odreske sa svake strane po nekoliko minuta ili dok korica ne dobije zlatnu boju i ne postane hrskava. 


5 Poslužite

Pečeno meso izvadite na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite s kriškom limuna, rizi-bizi ili pomfritom i salatom po želji. 


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.