Juneći gulaš s knedlama od kruha

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h 10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Juneći gulaš s knedlama od kruha by youtube
Juneći gulaš s knedlama od kruha
Ovo jelo idealno je za hladne dane da nas ugrije i okrijepi. Juneći gulaš potrebno je duže krčkati kako bi meso bilo mekano, a za to vrijeme možete pripremiti knedle od kruha.

Sastojci

Broj porcija
4

Knedle

500 gstarog kruha
2 žliceulja
150 gdimljene šunke ili slanine
1 glavica ljubičastog luka
250 mlmlijeka
2jaja
100 gglatkog brašna
1 žlicaperšina
½ žličicesoli

Gulaš

800 gjuneće lopatice
600 gluka
50 gslanine
6 češnjevačešnjaka
2mrkve
250 gpasirane rajčice
100 mlgoveđeg temeljca
1 žlicasvježeg peršina
3 žlicemaslinovog ulja
1 žlicaslatke paprike
1 žličicasoli
½ žličicepapra
¼ žličicemljevenog čilija (pahuljice)
2 listićalovora

Priprema

Knedle

1Pripremite knedle

Pripremite knedle tako da kruh i šunku (ili slaninu) narežete na kockice i zajedno popržite. Nasjeckajte luk i popržite ga na ulju.


2Ohladite tijesto

U većoj posudi sjedinite brašno, mlijeko, jaja, sol i umijesite tijesto. Dodajte prepečeni kruh, šunku i luk te sve dobro umijesite. Nasjeckajte peršin i dodajte u smjesu. Ostavite pola sata da odmori.


3Skuhajte knedle

Mokrim rukama oblikujte knedle, posolite vodu i ostavite da zakuha. Dodajte knedle i kuhajte ih 10-ak minuta pa ih ocijedite.

Gulaš

4
Pirjajte luk i meso

Pripremite gulaš tako da zagrijete maslinovo ulje i popržite luk. Dodajte meso narezano na kockice, poklopite i pirjajte 15-ak minuta.


5Dodajte temeljac

Izmiješajte, dodajte malo temeljca, poklopite i ostavite da krčka 15 do 20 minuta na slabijoj vatri.


6Usitnite slaninu

Slaninu, češnjak i peršin sjedinite u blenderu. Trebali biste dobiti nešto poput paštete. Odvojite žličicu, a ostatak stavite u zamrzivač do sljedeće upotrebe.


7Dodajte preostale sastojke

U gulaš dodajte nasjeckanu mrkvu, poklopite i ostavite još sat i pol vremena neka krčka. Za to vrijeme se meso skuhalo pa sve začinite – dodajte čili i pasiranu rajčicu te žličicu paštete koju ste prethodno pripremili. Dobro izmiješajte. Dodajte lovorov list i krčkajte još 10-ak minuta.

Knedle razdijelite na tanjure, prelijte gulašom i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.