Janjetina ispod peke

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Janjetina ispod peke by Shutterstock Shutterstock

Jelo popularno u Dalmaciji i Istri se tradicionalno priprema ispod metalne kupole. Janjetina se začini te peče zajedno s krumpirima i povrćem po želji. Nakon sati sporog pečenja janjetina je toliko mekana da pada s kostiju.

Sastojci

Broj porcija
6
1,5 kgjanjetine
1 kgkrumpira
250 gcrvenog luka
100 mlulja
2 grančice ružmarina
2 listalovora
krupna morska sol
papar, po ukusu

Priprema

1 Začinite janjetinu

Janjetinu operite, obrišite i narežite na dva ili tri komada. Posolite i popaprite te dobro utrljajte začine u meso. 


2 Pripremite povrće

Krumpir ogulite i prerežite po pola. Ogulite luk i narežite ga na ploške


3 Poslažite meso i povrće

Pripremljeno meso stavite na donju ovalnu posudu peke. Oko mesa posložite krumpir i luk te dodajte ružmarin i lovor. Posolite i popaprite pa prelijte uljem i poklopite.


4 Ispecite i poslužite

Peku prekrijte žarom i pecite na užarenoj ploči ili ognjištu 2 sata. Poslužite uz salatu po ukusu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.