Kotlovina

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Kotlovina by Shutterstock Shutterstock
Kotlovina by Shutterstock Shutterstock

U nastavku vam donosimo recept za kotlovinu po kojem će vam ispasti savršena svaki put. 

Sastojci

Broj porcija
8
1 kgsvinjskih kotleta
4batka sa zabatkom
1 žličica soli
½ žličicemljevenog papra
½ žličicedimljene paprike
¼ žličicekumina
80 gsvinjske masti
600 gkranjskih kobasica
600 gkrumpira
3 češnja češnjaka
2 žličiceslatke paprike mljevene
350 gluka
200 gsvježe crvene paprike
150 mlbijelog vina
1 lgoveđeg temeljca

Priprema

1 Začinite meso

Kotlete i piletinu začinite soli, paprom, dimljenom paprikom i kuminom te ostavite stajati oko sat vremena. Luk narežite na pola te ga nasjeckajte na ploške. Papriku narežite na veće kockice. Krumpir narežite na kriške.


2 Pržite meso

Kotao u kojem ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte. Dodajte mast, a zatim na njoj popržite kotlete, piletinu i kobasice.


3 Dodajte povrće

Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku. Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu.


4 Kuhajte meso

Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Kratko promiješajte i podlijte vinom. Ponovo kratko promiješajte i podlijte temeljcem. Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša, oko 50 minuta.


5 Dodajte krumpir

Meso izvadite na rub, a u umak dodajte narezan krumpir. Kuhajte 25-30 minuta te maknite s vatre. Poslužite uz salatu po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.