Kotlete i piletinu začinite soli, paprom, dimljenom paprikom i kuminom te ostavite stajati oko sat vremena. Luk narežite na pola te ga nasjeckajte na ploške. Papriku narežite na veće kockice. Krumpir narežite na kriške.
Kotao u kojem ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte. Dodajte mast, a zatim na njoj popržite kotlete, piletinu i kobasice.
Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku. Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu.
Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Kratko promiješajte i podlijte vinom. Ponovo kratko promiješajte i podlijte temeljcem. Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša, oko 50 minuta.
Meso izvadite na rub, a u umak dodajte narezan krumpir. Kuhajte 25-30 minuta te maknite s vatre. Poslužite uz salatu po želji.