Krvavice iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Krvavice iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Pravo zimsko jelo, uz kiselo zelje i krumpir kao prilog nećete pogriješiti.

Sastojci

Broj porcija
4
4krvavice
2 žlicesvinjske masti

Priprema

1 Zagrijte mast

Upalite pećnicu da se grije na 200 stupnjeva.


U vatrostalnu posudu za pečenje, najbolje onu koja ima poklopac, stavite svinjsku mast i pričekajte da se ugrije pa oprezno da se ne opečete stavite krvavice.


2 Ispecite

Poklopite i pecite oko pola sata. Maknite poklopac i ostavite još 15 minuta da se krvavice zapeku i dobiju koricu.


3 Poslužite

Krvavice jedite još vruće uz kiselo zelje i restani krumpir.