Pileći faširanci

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći faširanci by Shutterstock Shutterstock

Sočni pileći faširanci koji se pripremaju od ručno sjeckanog pilećeg mesa. Možete ih ispeći u tavi ili u pećnici bez ulja.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gpilećih prsa, očišćenih i sitno nasjeckanih
3 žlicemajoneze
1jaje
3 žliceoštrog pšeničnog brašna
3 češnjačešnjaka, protisnuta
1 prstohvatčilija u prahu
sol
papar
1 žlicaperšina, nasjeckanog
1 žlicasvježeg kravljeg sira
1 žlicakrupno ribanog sira

Priprema

1Sjedinite sastojke

Meso nasjeckajte na manje kockice pa u zdjeli pomiješajte sve sastojke tako da dobijete kompaktnu smjesu.


2Ispecite faširance u tavi

U tavi dobro zagrijte ulje.


Žlicom iz zdjele vadite smjesu i stavljate u tavu (nije potrebno rukama oblikovati faširance).


Pržite ih s obje strane dok ne poprime zlatno smeđu boju.


3Ispecite faširance u pećnici

Oblikujte faširance i složite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Pecite ih oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C.


Okrenite ih jednom, na otprilike pola pečenja.


4Poslužite

Poslužite uz salatu i kuhano povrće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.