Vinski gulaš

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Vinski gulaš by Shutterstock Shutterstock

Vinski gulaš je jedno od najpopularnijih jela na žlicu, a zaista ga nije teško pripremiti.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gjunetine
4 glavice luka
200 mlmesnog temeljca
60 grajčice u tubi
1 žličicaslatke mljevene paprike
200 mlbijelog vina
200 gkrumpira
50 mlulja
kim
sol
papar

Priprema

1Stavite peći meso

Meso narežite na komadiće podjednake veličine, pa ga kratko popržite na vrućom ulju dok ne dobije smeđu boju.


2Pirjajte luk

Meso izvadite i stavite sa strane, pa na istoj masnoći, na laganoj vatri pirjajte nasjeckani luk dok ne omekša. Luk vam ne smije zagoriti i ako vam se počne lijepiti, možete ga podliti s malo temeljca.


3Dodajte vino, rajčicu i krumpir

Kada je luk potpuno omekšao, vratite pečeno meso u lonac, dodajte koncentrat rajčice, ulijte vino, začinite solju i paprom, dodajte kim, lovorov list, na kockice narezan krumpir i mljevenu papriku.


4Podlijevajte temeljcem

Uz miješanje, pustite da se vino reducira barem na pola, pa ulijte mesni temeljac. Promiješajte i kuhajte dok krumpir i meso ne omekšaju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.