Moji recepti

Feta - sir - tuna špageti s rajčicom

30min

Tik Tok, neki će reći, pošast je modernog doba, platforma odgovorna braću Paul, Bube Corelije ili kako li se sve već zovu, ali i činjenicu da su zbog njih klinci počeli obraćati pažnju na prehranu- Doduše - jeli su deterđent, ali mali koraci su bitni. Ipak, iz njega je iznjedrila i ponajbolja moderna one-pan pasta novijeg doba, a za ovu priliku, malo je nadograđena i mogu samo opisati kao - bolja je od deterđenta, sigurno. Šalim se, ovo je savršeno, a lagano i zdravo.

North Carolina Pulled Pork

5h 20min

Postoje ti neki dani kada nakuhavaš 6 sati ono nešto što izgledom ispadne gastronomska inačica Željke Markić. Sva sreća samo izgledom jer za razliku od tog vraga ovo je ekvivalent raja na zemlji po najpristupatičnijoj mogućoj cijeni. Kakva gastro ekstaza u ustima. Da nema Zach Galifianakisa, ovo bi bez premca bila najbolja stvar potekla iz Sjeverne Karoline ❤️

Quiche Florentine

1h 35min

Ako ikada izguglaš što znači quiche - dobiti ćeš značenje da je to osoba koja je seksipilnija od najseksipilnije. I ja mislim da je to predivno. Isto vrijedi i za jelo. Ali samo ako voliš savory vrste jela, onda je vrh. Ako ne - onda je - ah, onda preskoči. Ima i boiljih stvari za tebe :)

Patka na Azijski

2h 15min

Možda jedno i od najlakših jela za pripremiti.

Ljute indijske palačinke s krumpirom

45min

Da, da, da. Znam. Kakve veze imaju krumpir i palačinka? E pa zamisli, da netko nekada nekoga nije nagovorio da stavi kravinu sisu u usta, danas mlijeka ne bi imali, tako da - nemoj sudit konja kojeg nisi jahao/la.

Coq au vin - Pijetao u vinu

2h 50min

Ako kažem da je ovo možda i ponajbolje jelo koje uključuje neku dvonogu životinju kao primarni sastojak - sigurno neću lagati, ali poput dobrog, starog, Andrije Hebranga, malo ću iskriviti istinu. No istina je da je ovo jelo zaista sam vrh gastronomije. Užasno dugotrajno i zahtjevno za pripremiti no zaista se isplati svaka sekunda. Ne bi, na kraju krajeva legende poput Julije Childs ili Jacques Pepine inzistirale da je to osnova njihove kuhinje :)

Juneći jezik uz brinirano povrće

2h 30min

Ovo jelo nije za svakoga. Vidio sam ljude koji tripice ne podnose, ali mogu sjediti za stolom dok ih netko jede. Ovo nije takav slučaj, ali ako misliš da je to nešto što bi ti se svidjelo - rokaj ;)

Teriyaki piletina s rižom

45min

Ne znam postoji li išta svestranije, ukusnije i na svijetu raširenije od Teriyaki umaka. Osim pizze. I pašte. I Rajčice. I ribe. Dobro,ima puno toga, ali poanta je bitna - ovo je vrh jelo!

Pork loin steak Diane

1h

Možda klasika nalaže da se uz Diane veže Junetina, no tradicije su tu da se ruše, a ovo je nešto što je barem jednako ukusno, a gotovo tri puta jeftinije. Neopisivo dobro.