Feta - sir - tuna špageti s rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Feta - sir - tuna špageti s rajčicom
Tik Tok, neki će reći, pošast je modernog doba, platforma odgovorna braću Paul, Bube Corelije ili kako li se sve već zovu, ali i činjenicu da su zbog njih klinci počeli obraćati pažnju na prehranu- Doduše - jeli su deterđent, ali mali koraci su bitni. Ipak, iz njega je iznjedrila i ponajbolja moderna one-pan pasta novijeg doba, a za ovu priliku, malo je nadograđena i mogu samo opisati kao - bolja je od deterđenta, sigurno. Šalim se, ovo je savršeno, a lagano i zdravo.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gšpageta
2 konzervetune (u salamuri ili maslinovom ulju)
Masline, očišćene - po potrebi
Kapare
Maslinovo ulje
250 gfeta sira
Cherry rajčice

Priprema

Uzmeš tacnu, u nju izliješ 20-30 cherry rajčica. Da, znam da se one prosipavaju, ali kad ih je tako puno, ja kažem da ih izlijem :P. Na sredinu staviš blok feta sira od cca 250g. To je i više nego dovoljno. NE stavljaš soli ali možeš malo staviti papra, origana, mažurana, bosiljka. Sve zajedno opališ na 200 stupnjeva 20-25 min.
Nakon što je vrijeme prošlo,izvadiš to van, lijepo sve sa vilicom, ili još bolje, dorobilicom podrobiš u jedinstvenu smjesu.
U to dodaš dvije konzerve tune, masline sitno narezane i kapare. U ubiješ se od jela kako je fino.
p.s. pro tip, ako su cherry rajčice jako skupe, uzmeš obične, izrežeš na dijelove veličine centimetar do dva i dobio si istu stvar. Ako pak misliš služiti rajčice kao cherry a nemaš ih, napraviš sve isto samo ih u foliji oblikuješ u lopticu.
Hrvoje
Hrvoje