Priprema
Na vruću tavu pospemo malo Kima, dodamo soli da izvuče najbolji okus iz njega. Nakon što smo par minuta tostirali u smjesu dodajemo sitno nasjeckani đumbir i češnjak i sitno nasjeckani čili. Pustimo dvije minute ili dok ne počne dobivati crnu boju te ostavljamo sa strane za kasnije.
Sada se bacamo na punjnje. Malo ulja na tavu i dodajemo sjeme goruščice. Unaprijed budite sprmeni da će letjeti na sve strane pa možda nije loše imati pripremljen poklopac kako biste spriječili čiščenje i čiščenje i čiščenje za malom gamadi ;) Odmah potom, ubacujemo sitno sijeckani luk. Dodajemo kurkumu i krumpir sitno narezan, ukoliko ima od jučer, još bolje. Ukoliko nema, sveježe kuhani će poslužiti. Sve to izmiksamo i isključimo te pustimo da se okusu sažmu.
To je to, ostalo nam je još samo napraviti palačinke. Njih radimo tako da u prvotnu smjesu dodamo brašno, jaja i mlijeko. Mlijeko lagano dodajemo i tražimo gustoću kao i kod običnih palačinki. Neka vas ne brine ukoliko palačinka bude tamnija ili pak budu vidljive izbočine češnjaka ili đumbira, tako treba i izgledati. Sve to pomiješamo, napravimo palačinke te u njih umotamo pripremljenu smjesu luka i krumpira.
Kod serviranja, prelijemo palačinku smjesom jogurta i korijandera i imate savršen dokručak, brunč pa i laganu večeru.