Ljute indijske palačinke s krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Ljute indijske palačinke s krumpirom
Ljute indijske palačinke s krumpirom
Ljute indijske palačinke s krumpirom
Ljute indijske palačinke s krumpirom
Ljute indijske palačinke s krumpirom
Ljute indijske palačinke s krumpirom
Da, da, da. Znam. Kakve veze imaju krumpir i palačinka? E pa zamisli, da netko nekada nekoga nije nagovorio da stavi kravinu sisu u usta, danas mlijeka ne bi imali, tako da - nemoj sudit konja kojeg nisi jahao/la.

Sastojci

Broj porcija
6
Kim
Đumbir
Čili
Češnjak
Sjeme goruščice
Luk
Kurkuma
Krumpir
Brašno
Jaja
Mlijeko

Priprema

Na vruću tavu pospemo malo Kima, dodamo soli da izvuče najbolji okus iz njega. Nakon što smo par minuta tostirali u smjesu dodajemo sitno nasjeckani đumbir i češnjak i sitno nasjeckani čili. Pustimo dvije minute ili dok ne počne dobivati crnu boju te ostavljamo sa strane za kasnije.
Sada se bacamo na punjnje. Malo ulja na tavu i dodajemo sjeme goruščice. Unaprijed budite sprmeni da će letjeti na sve strane pa možda nije loše imati pripremljen poklopac kako biste spriječili čiščenje i čiščenje i čiščenje za malom gamadi ;) Odmah potom, ubacujemo sitno sijeckani luk. Dodajemo kurkumu i krumpir sitno narezan, ukoliko ima od jučer, još bolje. Ukoliko nema, sveježe kuhani će poslužiti. Sve to izmiksamo i isključimo te pustimo da se okusu sažmu.
To je to, ostalo nam je još samo napraviti palačinke. Njih radimo tako da u prvotnu smjesu dodamo brašno, jaja i mlijeko. Mlijeko lagano dodajemo i tražimo gustoću kao i kod običnih palačinki. Neka vas ne brine ukoliko palačinka bude tamnija ili pak budu vidljive izbočine češnjaka ili đumbira, tako treba i izgledati. Sve to pomiješamo, napravimo palačinke te u njih umotamo pripremljenu smjesu luka i krumpira.
Kod serviranja, prelijemo palačinku smjesom jogurta i korijandera i imate savršen dokručak, brunč pa i laganu večeru.