Pulled pork dumplings

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Pulled pork dumplings
Pulled pork dumplings
Pulled pork dumplings
Pulled pork dumplings

Sarma, grah i trgana svinjetina su sveto trojstvo hrane koja se jede sutradan, a bude još ukusnija nego prvi puta. Za promjenu, trganu svinjetinu ne poslužujemo u klasičnom sendvič posluživanju, već malo uzdižemo tako da je serviramo kao dumplingse. I to je savršenstvo <3

Sastojci

Broj porcija
6

Valjušci

250 gglatkog brašna
180 mlvode
500 gtrgane svinjetine

Umak

3 žlicekečapa
1 žlicameda
1 žlicatamnog soja umaka
100 mlvode
1 žličicačili pahuljica

Priprema

1Pripremite tijesto

Pomiješajte vodu, sol i brašno.


Mijesite 5-10 minuta dok tijesto ne postane glatko i čvrsto s blagim otporom na pritisak.


Pustite da odstoji prekriveno na sobnoj temperaturi sat vremena.


2Oblikujte valjuške

Podijelite tijesto u dva jednaka dijela.


Svaki dio razvucite što je tanje moguće.


Izrežite oblikovane krugove tijesta širokom čašom ili šalicom.


3Nadjenite valjuške

U svaki valjušak stavite punu čajnu žličicu trgane svinjetine.


Zatvorite i oblikujte po želji.


4Kuhajte na pari

Kuhajte na pari 8-10 minuta. Možete ih pariti u posudi s rešetkom, ili improvizirati tako da na dno posude stavite okrenutu posudu, a preko nje tanjur.


5Pripremite umak

Dok se valjušci pare, pripremite umak.


Pomiješajte sve sastojke za umak i kuhajte na umjerenoj vatri desetak minuta dok se blago ne reducira.


6Poslužite

Poslužite uz umak i malo narezanog svježeg povrća, poput kupusa ili zelene salate.