Palačinke punjene mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke punjene mljevenim mesom by Slava Hodak Slava Hodak
Palačinke punjene mljevenim mesom by Slava Hodak Slava Hodak

Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom, brz i ukusan recept naše čitateljice Slave Hodak iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
7
2glavice luka
800 gmiješanog mljevenog mesa
1 žlicapasirane rajčice
250 mlvode
1povrtna kockica za juhe
200 gribanog sira Gouda
1 žlicatimijana
sol, papar

Priprema

1 Dinstajte meso

Luk izrežite na sitno i na malo vrućeg ulja dinstajte. Dodajte meso, a kada je gotovo, ostavite sa strane.


2 Pripremite umak

Luk i začine dinstajte na malo ulja dok luk ne omekša, zatim dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte. Dodajte sitno sjeckanu rajčicu, vodu i kockicu za juhe.


Kuhajte na slaboj vatri oko 10 minuta. Umak podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio umiješajte dinstano meso i začinite paprom i soli. Drugi dio umaka ostavite sa strane.


3 Ispecite i napunite palačinke

Palačinke ispecite malo deblje nego inače i napunite ih smjesom.


Složite ih u lim za pečenje, a ostatakom umaka prelijte palačinke odozgo i posujte sirom.


4 Zapecite

Zapecite palačinke na 200°C 20 minuta. Prije posluživanja ukrasite začinima. I to je to!