Palačinke punjene mljevenim mesom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke punjene mljevenim mesom by Slava Hodak Slava Hodak

Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom, brz i ukusan recept naše čitateljice Slave Hodak iz Facebook grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
7
2glavice luka
800 gmiješanog mljevenog mesa
1 žlicapasirane rajčice
250 mlvode
1povrtna kockica za juhe
200 gribanog sira Gouda
1 žlicatimijana
sol, papar

Priprema

1 Dinstajte meso

Luk izrežite na sitno i na malo vrućeg ulja dinstajte. Dodajte meso, a kada je gotovo, ostavite sa strane.


2 Pripremite umak

Luk i začine dinstajte na malo ulja dok luk ne omekša, zatim dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte. Dodajte sitno sjeckanu rajčicu, vodu i kockicu za juhe.


Kuhajte na slaboj vatri oko 10 minuta. Umak podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio umiješajte dinstano meso i začinite paprom i soli. Drugi dio umaka ostavite sa strane.


3 Ispecite i napunite palačinke

Palačinke ispecite malo deblje nego inače i napunite ih smjesom.


Složite ih u lim za pečenje, a ostatakom umaka prelijte palačinke odozgo i posujte sirom.


4 Zapecite

Zapecite palačinke na 200°C 20 minuta. Prije posluživanja ukrasite začinima. I to je to!

Komentari

0

Ocijeni ovaj recept