Punjena pileća prsa u kremastom umaku s njokima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjena pileća prsa u kremastom umaku s njokima by Shutterstock Shutterstock

Pileća prsa napunite šunkom i sirom, zapecite ih i poslužite u kremastom umaku s njokima - idealan ručak za dane kada ne znate što kuhati.

Sastojci

Broj porcija
2
2svježa pileća prsa bez kože
4ploške pureće šunke
4listića sira sa začinima
100 gkiselog vrhnja
250 ghigh protein njoka
20 gmaslaca
ulje
začini po želji

Priprema

1 Pripremite pileća prsa

Pileća prsa prerežite vodoravno, ali ne do kraja, kako biste dobili "džep". Unutra stavite 2 ploške pureće šunke i 2 listića sira. Lagano zatvorite prsa i učvrstite čačkalicama ili kuhinjskim koncem.


2 Ispecite meso

U tavi zagrijte malo ulja i pecite punjena pileća prsa. Pecite ih oko 5 minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri, dok ne dobiju zlatnu boju.


3 Pripremite umak

Izvadite meso iz tave i ostavite ga sa strane. U istu tavu dodajte maslac, pustite da se otopi pa umiješajte kiselo vrhnje. Kratko zagrijte na laganoj vatri i po potrebi začinite solju i paprom.


4 Vratite piletinu u tavu

Vratite pileća prsa u umak i pustite da lagano krčkaju još 5 minuta, kako bi se sir iznutra dodatno otopio, a meso bilo sočno.


5 Skuhajte njoke

U međuvremenu zakuhajte lonac vode. Kad voda zavre, dodajte njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu (oko 2 minute). Ocijedite ih i, po želji, kratko prepržite na maslacu za dodatnu aromu.


6 Poslužite

Na tanjur stavite punjena pileća prsa prelivena kremastim umakom, a uz njih poslužite njoke ili jednostavno sve zajedno pomiješajte u tavi.