Piletina cacciatore

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina cacciatore by youtube
Piletina cacciatore by Shutterstock Shutterstock

Piletina cacciatore potječe iz ruralnih dijelova Italije i bila je omiljena među lovcima zbog svoje jednostavne pripreme i bogatog okusa. Kombinira sočne komade piletine s pireom od rajčica, paprike, gljiva, luka i začina, stvarajući ukusno jelo koje je idealno za obiteljski ručak ili večeru s prijateljima. Osim njoka, za malo drugačiju varijantu poslužite piletinu cacciatore uz palentu ili domaći kruh, kao što to čine Talijani.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicemaslinovog ulja
500 gpilećeg batka sa zabatkom
1 glavicaluka
3 režnjačešnjaka
3paprike (žuta, zelena, crvena)
150 mlcrnog vina
500 mlMutti Passate
250 gšampinjona
100 gmaslina
svježi peršin
1 prstohvatsušenog origana
sol, papar

Priprema

1 Začinite piletinu

Za početak posolite i popaprite pileće zabatke. Začinite i ispod kože za bolji okus.


2 Narežite povrće

Narežite češnjak, luk i paprike. Što više boja, to bolje!


Pravo lovačko jelo nije potpuno bez 250 g narezanih gljiva.


3 Ispecite piletinu

Na zagrijano maslinovo ulje dodajte začinjenu piletinu. Pecite oko 3 minute sa svake strane, dok koža ne dobije zlatno žutu boju.


4 Ispecite povrće

Nakon što ste uklonili piletinu, u istu tavu stavite povrće. Kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne omekša.


5 Začinite i dodajte vino

Dodajte sol, papar, origano i peršin.


Ovom talijanskom jelu je potrebna čaša crnog vina.


6 Dodajte pasiranu rajčicu

Dodajemo neodoljivu Mutti Passatu. Neodoljivo slatka i baršunasta, napravljena od 100 posto talijanskih rajčica, bez dodanog šećera, ulja ili začina.


7 Dodajte masline

Vratite piletinu u tavu, dodajte masline i kuhajte oko sat vremena.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.