Dodajte pancetu u velik lonac i pržite na laganoj vatri dok se mast ne otopi. Dodajte luk i miješajte dok ne postane proziran. Dodajte mrkvu, celer i lovor te kuhajte dok povrće ne omekša i malo porumeni.
Pojačajte vatru i dodajte mljeveno goveđe i svinjsko meso. Začinite soli i crnim paprom po ukusu. Pržite meso uz neprestano miješajte dok ne porumeni. Ulijte vino i nastavite kuhati na jakoj vatri dok sva tekućina ne ispari.
Dodajte pelate i pustite da umak zavrije. Nastavite kuhati na laganoj vatri najmanje 2 sata. Ragu povremeno promiješajte. Ako se ragu previše zgusne, dodajte malo goveđeg temeljca.
Postepeno ulijte mlijeko uz miješanje nakon svakog dodavanja. Nastavite kuhati na laganoj vatri još sat vremena.
Začinite po ukusu i ostavite da odstoji prije posluživanja. Servirajte uz svježe kuhane tagliatelle.