Chilli con carne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Chilli con carne  by Shutterstock Shutterstock

U prijevodu, „čili s mesom“ tradicionalno je meksičko jelo „na žlicu“. Poslužite ga uz kuhanu rižu, tortilje ili domaći kruh.

Sastojci

Broj porcija
4
1 glavicaluka
500 gmljevene junetine
2 režnjačešnjaka
1crvena paprika
1 žličicačilija u prahu
1 žličicamljevene paprike
1 žličicamljevenog kumina
400 gpasirane rajčice
400 gkuhanog crvenog graha
ulje, sol, papar

Priprema

1 Dinstajte

Na ulju popržite sitno sjeckani luk. Dodajte meso i zapržite sa svih strana. Ubacite sitno sjeckan češnjak i uz miješanje popržite tek da zamiriši, dovoljno je pola minute. Dodajte i papriku narezanu na trakice.


2 Dodajte začine

U lonac s mesom sada dodajte začine i promiješajte. Ulijte i pasiranu rajčicu, posolite, popaprite. Prelijte vodom da prekrije sastojke pa poklopite.


3 Skuhajte chilli

Kuhajte oko 45 minuta uz dolijevanje vode po potrebi. Zadnjih 15 minuta dodajte grah pa pustite da se "ukuha" s mesom i umakom.


Skuhani chilli možete držati u hladnjaku par dana, samo ga zagrijte prije jela.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
387 kcal
Proteini
36 g
Masnoće
17 g
Ugljikohidrati
25 g
Sol
2.32 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.