Zapečene tortilje

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene tortilje by unsplash unsplash

Enchilade ili zapečene punjene tortilje, kako ih češće zovemo, meksičko su jelo s kojim se možete poigrati i nadjenuti ih raznim punjenjima. Mi smo se odlučili za piletinu s povrćem.

Sastojci

Broj porcija
12
500 gpilećeg filea
1crveni luk
1zelena paprika
250 gšampinjona
1velika konzerva crvenog graha
1mala konzerva kukuruza
1 žličicamljevenog kumina
1 žličicamljevene paprike
čili
sol
12gotovih tortilja
200 gkiselog vrhnja (1 čaša)
150 ggoude
2 žliceulja, za dinstanje povrća

Priprema

1. Napravite punjenje

Na ulju dinstajte sitno nasjeckani luk, pa dodajte na kockice narezanu piletinu kad se luk zastakli.


Kad se piletina poprži sa svih strana, dodajte narezane šampinjone i papriku i dinstajte par minuta.


Dodajte ocijeđeni grah i kukuruz, začine, posolite po ukusu, a isto tako dodajte i čilija. Nemojte staviti previše kako vam ne bi bilo preljuto.


Sve dobro promiješajte, pustite još minutu do dvije pa ugasite vatru.

2. Složite tortilje i ispecite

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.


U sredinu svake tortilju stavite po dvije žlice nadjeva, pazite da imate dovoljno za napuniti sve tortilje.


Zaklopite ih sa strane pa zarolajte i slažite u vatrostalnu posudu za pečenje koju ste premazali s malo ulja.


Kiselo vrhnje pomiješajte s naribanom goudom i premažite preko posloženih zarolanih tortilja.


Pecite oko pola sata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.