Zapečene enchilade

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene enchilade
Enchilade su tortilje punjene mesom, povrćem, prelivene ljutim chili umakom te zapečene sa sirom. Ako volite ljuto ovaj recept je idealan za Vas. A ako pak niste ljubitelji ljutine uvijek možete izostaviti chili i ljuti umak.

Sastojci

Broj porcija
10

Za punjenje

400 gpilećih fileta
1 žličicasoli
½ žličicepapra
¼ žličicečilija u prahu
¼ žličiceslatke mljevene paprike
1 žlicaulja
200 gkukuruza šećerca, konzerviranog
400 ggraha, konzerviranog

Za umak

1 glavicaluka, veća
2 češnjačešnjaka
1čili papričica, svježa
¼ žličicečilija u prahu
¼ žličiceslatke mljevene paprike
2 žliceljutog umaka po izboru
100 mlpasirane rajčice
400 gpelata ili 3 rajčice srednje veličine

Za posluživanje

10tortilja
200 gribanog sira (Gauda, Cheddar...)
svježi peršin
300 mlkiselog vrhnja

Priprema

1Pripremite pileće filete

Začinite pileće filete solju, paprom, čilijem u prahu i mljevenom paprikom.


Popržite filete na ulju. Kada su fileti pečeni, dodajte kukuruz i grah iz konzerve.


2Kuhajte umak

Na ulju popržite luk dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite još 1 minutu pa dodajte pelate ili svježe rajčice, svježu čili papričicu i malo pasirane rajčice.


Ostavite da se kuha 30 minuta, a zatim dodajte još ljutog umaka po izboru.


Začinite po želji.


3Složite enchilade

Gotove tortilje napunite pripremljenim punjenjem od mesa i povrća.


Zavijte tortilje i posložite ih u lim za pečenje. Prelijte pripremljenim umakom i pospite naribanim sirom.


4Pecite u pećnici

Stavite enchilade u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.


5Poslužite

Ukrasite svježim peršinom i poslužite uz kiselo vrhnje.