Jednostavan goveđi gulaš Anthonyja Bourdaina

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Jednostavan goveđi gulaš Anthonyja Bourdaina by Unsplash Unsplash

Prema Anthonyu Bourdainu, ovo je savršen recept za ručak ili večeru na koju vam dolaze gosti. Možete ga skuhati prije dolaska gostiju, a stajanjem će samo postati bolji. Preporučio je korištenje jeftinijih komada mesa poput goveđeg vrata koji se moraju kuhati toliko dugo dok ne postanu sasvim mekani, tako da ih možete rezati vilicom.

Sastojci

Broj porcija
6
900 ggovedine
1luk, nasjeckan
2mrkve, oguljene i narezane na komade
2 režnjačešnjaka, protisnuta
1 listlovora
1 grančicatimijana
470 mlsuhog crnog vina
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema

1Začinite meso

Meso narežite na komade i posolite i popaprite.


2Zarumenite meso

Zagrijte lonac s debelim dnom na srednje jakoj vatri. Dodajte dovoljno maslinovog ulja da prekrijete dno lonca.


Pržite govedinu u serijama, pazeći pritom da ne pretrpate lonac. Nakon što porumeni sa svih strana, izvadite govedinu i ostavite sa strane.


3Pirjajte luk

Dodajte luk u lonac i pirjajte ga dok ne postane proziran, oko 5 minuta.


Dodajte češnjak i pirjajte još 30 sekundi do 1 minutu.


4Deglazirajte dno lonca

Ulijte crno vino i deglazirajte lonac tako da drvenom kuhačom ostružete sve zapečene komadiće s dna.


5Vratite meso u lonac

Vratite govedinu u lonac, zajedno s mrkvom, lovorovim listom i majčinom dušicom.


Dodajte toliko vode da prekrije govedinu i povrće.


6Kuhajte dok meso ne omekša

Zakuhajte gulaš i kuhajte ga 1.5 do 2 sata ili dok govedina skroz ne omekša.


7Poslužite

Uklonite lovorov list i grančicu timijana. Poslužite vruće s hrskavim kruhom ili preliveno preko pire krumpira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.