Stavite grijati pećnicu na 200ºC.
Rebra pokapajte s malo ulja, začinite solju i paprom tako da ih utrljajte po cijeloj površini.
Čili papričicu očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Ogulite i naribajte đumbir te protisnite češnjak, a zatim ih sve stavite u tavu srednje veličine zajedno sa sokom od jabuke, vinskim octom, kečapom, senfom, sojinim umakom i smeđim šećerom.
Umutite sastojke i stavite ih kuhati na srednje jaku vatru. Miješajte dok se šećer ne otopi, zatim kuhajte još 10 do 15 minuta, odnosno dok se umak ne zgusne.
Rebarca stavite u veliki lim za pečenje, premažite marinadom i prekrijte folijom.
Pecite u pećnici 1 sat i 15 minuta ili dok se meso lako ne odvaja od kostiju.
Nakon 30 minuta ponovno marinadom premažite rebra.
Nakon 1 sata uklonite foliju, premažite i podlijte marinadom pa zadnjih 15 minuta rebra pecite bez poklopca. Nakon 7-8 minuta, rebra još jednom premažite marinadom.
Dobro zagrijte roštilj tavu pa na nju prebacite rebarca.
Pecite ih na srednje jakoj vatri još 5 do 10 minuta.
Rebra premjestite na dasku i prije posluživanja narežite.