Rebarca po receptu Jamieja Olivera

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Rebarca po receptu Jamieja Olivera  by Shutterstock Shutterstock

Jednostavan recept za sočna svinjska rebarca iz pećnice.

Sastojci

Broj porcija
4

Rebra

1,6 kgsvinjskih rebara (prednji ili stražnji dio prsnog koša)
maslinovo ulje
sol, papar

Marinada

1svježa čili papričica
20 gsvježeg đumbira, naribanog
2 režnjačešnjaka
150 mljabukovače ili 100% soka od jabuke
100 mlbijelog vinskog octa
2 žlicekečapa
1 žlicaDijon senfa
100 mlsojinog umaka
100 gsmeđeg šećera

Priprema

1Posolite rebra

Stavite grijati pećnicu na 200ºC.


Rebra pokapajte s malo ulja, začinite solju i paprom tako da ih utrljajte po cijeloj površini.


2Pripremite marinadu

Čili papričicu očistite od sjemenki i sitno nasjeckajte. Ogulite i naribajte đumbir te protisnite češnjak, a zatim ih sve stavite u tavu srednje veličine zajedno sa sokom od jabuke, vinskim octom, kečapom, senfom, sojinim umakom i smeđim šećerom.


Umutite sastojke i stavite ih kuhati na srednje jaku vatru. Miješajte dok se šećer ne otopi, zatim kuhajte još 10 do 15 minuta, odnosno dok se umak ne zgusne.


3Premažite rebra marinadom

Rebarca stavite u veliki lim za pečenje, premažite marinadom i prekrijte folijom.


4Pecite u pećnici

Pecite u pećnici 1 sat i 15 minuta ili dok se meso lako ne odvaja od kostiju.


Nakon 30 minuta ponovno marinadom premažite rebra.


Nakon 1 sata uklonite foliju, premažite i podlijte marinadom pa zadnjih 15 minuta rebra pecite bez poklopca. Nakon 7-8 minuta, rebra još jednom premažite marinadom.


5Zagrijte roštilj tavu

Dobro zagrijte roštilj tavu pa na nju prebacite rebarca.


Pecite ih na srednje jakoj vatri još 5 do 10 minuta.


6Poslužite

Rebra premjestite na dasku i prije posluživanja narežite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.