Pileći paprikaš

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći paprikaš by Shutterstock Shutterstock

Staro jelo koje nas i dalje spašava usred tjedna kad ne znamo što kuhati.

Sastojci

Broj porcija
3
5 žlicasuncokretovog ulja
2 žliceglatkog brašna
1 glavicacrvenog luka
300 gpilećeg mesa (file, krilca, bataci)
1,5 lvode
1 žlicaslatke crvene paprike
200 mlpasirane rajčice
250 gkrumpira
sol
papar

Priprema

1 Napravite zapršku

Na ulju na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje pržite brašno dok ne posmeđi.


2 Dodajte ostale sastojke

Dodajte sitno nasjeckan luk, pileća krilca i file narezan na četiri komada da se brže skuha i zapržite sa svih strana.


Dodajte rajčicu, vodu, papriku, posolite i popaprite po ukusu. Kuhajte oko 20 minuta pa dodajte krumpir narezan na kocke.


3 Poslužite vruće

Kuhajte još 20 minuta. Kad je krumpir omekšao, jelo je gotovo. Jedite dok je još vruće.


Slatku crvenu papriku možete zamijeniti ljutom ako volite pikantniju hranu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.