Pileći paprikaš

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći paprikaš by Shutterstock Shutterstock

Staro jelo koje nas i dalje spašava usred tjedna kad ne znamo što kuhati.

Sastojci

Broj porcija
3
5 žlicasuncokretovog ulja
2 žliceglatkog brašna
1 glavicacrvenog luka
300 gpilećeg mesa (file, krilca, bataci)
1,5 lvode
1 žlicaslatke crvene paprike
200 mlpasirane rajčice
250 gkrumpira
sol
papar

Priprema

1 Napravite zapršku

Na ulju na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje pržite brašno dok ne posmeđi.


2 Dodajte ostale sastojke

Dodajte sitno nasjeckan luk, pileća krilca i file narezan na četiri komada da se brže skuha i zapržite sa svih strana.


Dodajte rajčicu, vodu, papriku, posolite i popaprite po ukusu. Kuhajte oko 20 minuta pa dodajte krumpir narezan na kocke.


3 Poslužite vruće

Kuhajte još 20 minuta. Kad je krumpir omekšao, jelo je gotovo. Jedite dok je još vruće.


Slatku crvenu papriku možete zamijeniti ljutom ako volite pikantniju hranu.