Rižota

Uz naše recepte postat ćete majstor za rižoto i nikada više nećete pomisliti da se u njegovoj pripremi riža kuha odvojeno.

Rižota
Kremasti povrtni rižoto
(10)
30min

Rižoto je tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od riže i temeljca, s dodatkom mesa, ribljih plodova ili povrća, koje je uvijek obilno začinjeno parmezanom. U ovoj verziji odlučili smo se za laganu vegetarijansku opciju.

Kremasti rižoto s tikvicama
(9)
55min

Ovaj kremasti rižoto od tikvica i limuna ukusno je i jednostavno vegetarijansko jelo. Kremoznost smo postigli dodavanjem mascarpone sira pred kraj kuhanja.

Rižoto od poriluka i kurkume
(7)
40min

Brz je i od samo par sastojaka, a stvarno fin.

Rižoto od cikle s balsamicom i pancetom
(6)
35min

Rižoto je dobro rješenje za ručak ili večeru u tjednu kada vam treba brz i hranjiv obrok. Osim što možete biti kreativni sa sastojcima, potrebno vam je samo 30 minuta za pripremu. Cikla će osim boje, vašem rižotu dati kremoznost i slatkoću koja se odlično slaže uz slanoću pancete i kiselost balsamica.

Povrtni rižoto
(5)
50min

Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Crni rižot
1h 5min

Rižoto koje je ime dobio po svojoj specifičnoj boji. Radi se o rižotu od sipe koji je obojan njenim crnilom. Ukoliko nabavite svježu jadransku sipu, ovaj će rižoto biti još bolji.

Rižoto Milanese
(11)
30min

Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.

Rižoto s prženim batatom
(9)
1h 15min

Ovaj kremasti rižoto s bijelim vinom, batatom, smeđim maslacem, parmezanom, slaninom i hrpom začinskog bilja pun je bogatih okusa. Poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog mesu.

Teleći rižoto
(7)
1h 35min

Teleći rižoto nije jelo koje ćete napraviti na brzinu. Upravo suprotno, ali uloženo vrijeme dvostruko će vam se vratiti puninom okusa.

Kremasti rižoto od gljiva
(13)
50min

Ovaj kremasti rižoto u talijanskom stilu kuha se polako, ali je vrijedan toga. Odlično se nadopunjuje uz meso s roštilja i jela od piletine.

Kremasti rižoto od bundeve
(5)
40min

Iva i Petra tikve vole isprobavati u raznim receptima, ovaj put su pripremile preukusni kremasti rižoto od bundeve.

Đuveč
(14)
55min

Jelo koje je jednako fino u mesnoj i bezmesnoj verziji. Ovo je varijanta rižota kojeg svi volimo zbog jednostavne pripreme i okusa koji nas podsjeća na djetinjstvo.

Rižoto od vrganja
(7)
40min

Sezona je vrganja, a rižoto je pravi kulinarski klasik. Danas vam donosimo recept za brz i jednostavan ručak, koji ćete zgotoviti u svega pola sata.

Rižoto od butternut tikve
(11)
1h

U kratkom periodu dok je sezona ove tikve šteta je ne napraviti jedan fini, kremasti rižoto, koji će uz slatko kisele note balzamičnog octa dodatno istaknuti ovu prekrasnu jesenju namirnicu. Tikvu bi bilo idealno ispeći prije dodavanja u rižoto, ali ako vam kao i meni nije radila pećnica, nećete puno pogriješiti. :)

Orzotto s povrćem
(8)
45min

Naziv orzotto dolazi od talijanskoga spoja- orzo (talijanski naziv za ječam) te risotto (rižoto). Orzotto je specijalitet sa sjevera Italije, a napraviti ga možete sa bilo kojim povrćem.

Orzotto s piletinom
(5)
45min

Orzotto je tradicionalno talijansko jelo. Riječ o ječmu pripremljenom na način klasičnog rižoto. Sama priprema orzotta oduzeti će vam malo više vremena, budući da je ječam potrebno kuhati nešto duže nego rižu.

Rižoto s graškom, pršutom i metvicom
PROMO
45min

Okusi vrta i mediteranske tradicije mogu svakoga dana biti na vašem stoluzahvaljujući Delizie del Sole proizvodima iz Eurospina.

Chilli con carne rižoto
(7)
50min

Za ljubitelje ljutog.

Rižot s plodovima mora
(9)
55min

Rižot s plodovima mora.

Šumski rižoto
(15)
40min

Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Njih možete koristiti u svježem ili sušenom obliku, a idealni su za pripremu juha, variva i gulaša. U nastavku saznajte kako da pripremite ovaj jednostavni i lagani obrok.

Index kuhinja

Jela na žlicu mogu se zgusnuti na puno načina, a ne uključuju zapršku od brašna

Jela na žlicu mogu se zgusnuti na puno načina, a ne uključuju zapršku od brašna

AKO želite napraviti malo lakše jelo na žlicu ili izbjeći brašno, isprobajte neku od ovih metoda zgušnjavanja jela. Jednako su učinkovite, a čine jelo lakšim.
FOTO Naši čitatelji već su krenuli s pripremom božićnih kolača, izgledaju top

FOTO Naši čitatelji već su krenuli s pripremom božićnih kolača, izgledaju top

NIJE TAJNA da u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? i sami crpimo ideje za recepte, a najbolje i najzanimljivije recepte naših čitatelja nerijetko i dijelimo. Sada smo bacili pogled na božićne kolače i kekse koje su naši čitatelji već napravili i izgledaju nam odlično, a vjerujemo da je ovo samo početak.
Jeftini, a prefini božićni kolači za koje će vas ovih blagdana svi tražiti recept

Jeftini, a prefini božićni kolači za koje će vas ovih blagdana svi tražiti recept

NE MORATE potrošiti cijelo bogatstvo na božićne kolače, a danas, kada je sve toliko skupo, jeftini recepti za kolače uvijek su dobrodošli. U nastavku ih izdvajamo par, a spasit će svaki novčanik.