Uz naše recepte postat ćete majstor za rižoto i nikada više nećete pomisliti da se u njegovoj pripremi riža kuha odvojeno.
Rižoto je tradicionalno talijansko jelo koje se sastoji od riže i temeljca, s dodatkom mesa, ribljih plodova ili povrća, koje je uvijek obilno začinjeno parmezanom. U ovoj verziji odlučili smo se za laganu vegetarijansku opciju.
Ovaj kremasti rižoto od tikvica i limuna ukusno je i jednostavno vegetarijansko jelo. Kremoznost smo postigli dodavanjem mascarpone sira pred kraj kuhanja.
Rižoto je dobro rješenje za ručak ili večeru u tjednu kada vam treba brz i hranjiv obrok. Osim što možete biti kreativni sa sastojcima, potrebno vam je samo 30 minuta za pripremu. Cikla će osim boje, vašem rižotu dati kremoznost i slatkoću koja se odlično slaže uz slanoću pancete i kiselost balsamica.
Rižoto koje je ime dobio po svojoj specifičnoj boji. Radi se o rižotu od sipe koji je obojan njenim crnilom. Ukoliko nabavite svježu jadransku sipu, ovaj će rižoto biti još bolji.
Ovaj brzi recept za Milanese rižoto tradicionalno se priprema u Italiji, no vole ga ljudi diljem svijeta.
Ovaj kremasti rižoto s bijelim vinom, batatom, smeđim maslacem, parmezanom, slaninom i hrpom začinskog bilja pun je bogatih okusa. Poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog mesu.
Teleći rižoto nije jelo koje ćete napraviti na brzinu. Upravo suprotno, ali uloženo vrijeme dvostruko će vam se vratiti puninom okusa.
Ovaj kremasti rižoto u talijanskom stilu kuha se polako, ali je vrijedan toga. Odlično se nadopunjuje uz meso s roštilja i jela od piletine.
Iva i Petra tikve vole isprobavati u raznim receptima, ovaj put su pripremile preukusni kremasti rižoto od bundeve.
Sezona je vrganja, a rižoto je pravi kulinarski klasik. Danas vam donosimo recept za brz i jednostavan ručak, koji ćete zgotoviti u svega pola sata.
U kratkom periodu dok je sezona ove tikve šteta je ne napraviti jedan fini, kremasti rižoto, koji će uz slatko kisele note balzamičnog octa dodatno istaknuti ovu prekrasnu jesenju namirnicu. Tikvu bi bilo idealno ispeći prije dodavanja u rižoto, ali ako vam kao i meni nije radila pećnica, nećete puno pogriješiti. :)
Naziv orzotto dolazi od talijanskoga spoja- orzo (talijanski naziv za ječam) te risotto (rižoto). Orzotto je specijalitet sa sjevera Italije, a napraviti ga možete sa bilo kojim povrćem.
Orzotto je tradicionalno talijansko jelo. Riječ o ječmu pripremljenom na način klasičnog rižoto. Sama priprema orzotta oduzeti će vam malo više vremena, budući da je ječam potrebno kuhati nešto duže nego rižu.
Okusi vrta i mediteranske tradicije mogu svakoga dana biti na vašem stoluzahvaljujući Delizie del Sole proizvodima iz Eurospina.
Za ovaj šumski rižoto bit će vam potrebni vrganji. Njih možete koristiti u svježem ili sušenom obliku, a idealni su za pripremu juha, variva i gulaša. U nastavku saznajte kako da pripremite ovaj jednostavni i lagani obrok.