Povrtni rižoto

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Povrtni rižoto
Šareni rižoto s raznolikim povrćem.

Sastojci

Broj porcija
4
200 griže
200 gšampinjona
1crvena paprika
1luk
2mrkve
100 gmahuna
100 gbrokule
1manja tikvica
3 žlicesoja umaka
Povrtni temeljac
200 mlbijelog vina
600 mlvode
Curry
Sol

Priprema

U mali lonac otopili povratnu kocku u 6 dcl vode za podlijevanje rižota.
Na laganoj vatri u tavu staviti luk da se dinsta.
Ubaciti rižu, pustiti da malo upije aromu luka.
Odmah nakon uliti vino.
Kad vino ukuha ubaciti mahune i mrkvu i uliti cca 1 dcl temeljca. Bitno je da povrće i riža ne plivaju u temeljcu, tako da je bolje cijelo vrijeme miješati i lagano dolijevati tekućinu.
Kroz 5 minuta ubaciti i papriku.
Šampinjone, brokulu i tikvice dodati nakon još 5 minuta.
Dodati soja sos i začine.
Ukupno kuhati oko pola sata dok povrće i riža ne omekšaju.
Po želji naribati grana padano.
Marijana
Marijana