Rižoto od graška

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Rižoto od graška by Shutterstock Shutterstock

Ovaj jednostavni rižoto ne zahtijeva pretjeranu snalažljivost u kuhinji, a gotov je za manje od pola sata.

Sastojci

Broj porcija
2
50 gmaslaca
1luk
300 gsmrznutog ili svježeg graška
2 lpovrtnog temeljca
250 griže
200 mlbijelog vina
25 gparmezana
1 žličicamaslinovog ulja
soli i papra

Priprema

1Dinstajte

Dodajte sitno nasjeckani luk, posolite i popaprite i na laganoj vatri dinstajte oko 10 minuta na maslacu. Potom pojačajte vatru na srednje jaku temperaturu, dodajte rižu, propržite minutu do dvije ulijte i vino te miješajte 2 minute da alkohol ispari.


2Skuhajte rižoto

Dodajte riži temeljac i miješajte te čekajte da upije tekućinu prije no što dodate još temeljca. Kuhajte rižu 16 do 18 minuta dodajući temeljac svaku minutu do dvije, uz često miješanje.


Dodajte grašak i nastavite miješati, kuhajte još desetak minuta u polupoklopljenoj tavi.


3 Poslužite

Na kraju dodajte parmezan te dobro izmiješajte i provjerite ako treba još soli. Na vrh rižota kad ga stavite u tanjure dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.