U loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijte povrtni temeljac do vrenja, smanjite vatru i krenite pripremati povrće.
Na srednje jakoj vatri zagrijte 15 ml maslinovog ulja i dodajte cvjetove brokule i papriku. Začinite sa soli i paprom i poklopite. Pirjajte dok povrće ne omekša, otprilike 4 do 5 minuta. Prebacite na tanjur, a tavu vratite na vatru.
Zagrijte ostatak maslinovog ulja pa dodajte nasjeckanu ljutiku te ju pržite dok ne omekša, otprilike 1 do 2 minute.
Dodajte rižu i pržite 1 minutu uz povremeno miješanje. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok se tekućina ne upije, otprilike 1 do 2 minute.
Postepeno dodavajte vrući povrtni temeljac, neprestano miješajući. Svaki put kad riža upije tekućinu dodajte je još malo, postupak ponavljajte dok se riža ne skuha, a za to će vam biti potrebno otprilike 15 do 20 minuta. Rižoto sklonite s vatre i začinite sa soli i paprom. Umiješajte parmezan i povrće.
Poslužite u dublje posude i pospite sjeckanim peršinom.