Kremasti rižoto s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasti rižoto s tikvicama by youtube
Kremasti rižoto s tikvicama
Ovaj kremasti rižoto od tikvica i limuna ukusno je i jednostavno vegetarijansko jelo. Kremoznost smo postigli dodavanjem mascarpone sira pred kraj kuhanja.

Sastojci

Broj porcija
4
75 gmaslaca
1 glavicaluka, sitno nasjeckana
180 griže za rižoto
1 žličicalimunove korice
1,2 lvrućeg povrtnog temeljca
25 gparmezana, naribanog
2 žlicemascarpone sira
1 žlicamaslinovog ulja
1 žlicapinjola. tostiranih
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1. Pirjajte rižu

Otopite 50 g maslaca na srednje jakoj vatri, dodajte luk i pržite dok ne omekša, otprilike 4 do 6 minuta. Dodajte naribane tikvice i rižu, pojačajte vatru i uz konstantno miješanje, pirjajte otprilike jednu do dvije minute. 


2. Kuhajte rižoto

Smanjite vatru, ulijte limunov sok i postepeno dodavajte vrući povrtni temeljac, uz neprestano miješanje dok riža ne upije tekućinu. Postepeno dolijevajte ostatak temeljca, po pola šalice miješajući nakon svakog puta kako bi je riža upila. Kuhajte dok riža ne omekša, ali ostane al dente, oko 15 do 20 minuta.


3. Umiješajte ostale sastojke

Umiješajte naribani parmezan i mascarpone sir, te začinite sa sol i paprom po ukusu. Sklonite s vatre, poklopite i ostavite sa strane dok pripremate tikvice.


4. Prepržite kockice tikvica

Na manjoj tavi zagrijte ostatak maslaca i žlicu maslinovog ulja, dodajte tikvice narezane na kockice i pržite 2 do 3 minute,ili dok ne dobiju zlatnu boju i lagano ne omekšaju. 


5. Poslužite

Servirajte rižoto u dublje posude, zatim na svaku dodajte kockice tikvica i prelijte s malo ulja od prženja, pospite pinjolima i poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
496 kcal
Proteini
22 g
Masnoće
23 g
Ugljikohidrati
50 g
Sol
1.4 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.