Moji recepti

Steak od cvjetače s umakom od crvene paprike

(8)
45min

Poznati smo kao narod koji meso mora imati u svakom obroku. Svi smo se primjerice našli u situaciji kada dobijemo povrtno varivo da uzaludno probiremo po njemu ne bi li našli mali grumen zlata, doduše u obliku mesa. I ovaj recept je sličan, ali će namirnicu na koju smo navikli fa dok žvačemo podsjeća na stiropor bez okusa i mirisa, zapravo postane zvijezda jela.

Rižoto od butternut tikve

(10)
1h

U kratkom periodu dok je sezona ove tikve šteta je ne napraviti jedan fini, kremasti rižoto, koji će uz slatko kisele note balzamičnog octa dodatno istaknuti ovu prekrasnu jesenju namirnicu. Tikvu bi bilo idealno ispeći prije dodavanja u rižoto, ali ako vam kao i meni nije radila pećnica, nećete puno pogriješiti. :)

Penne vodka

(7)
30min

Ova na izgled nespojiva kombinacija će vas oduševiti! Votka u ovome receptu služi za povezivanje vrhnja i rajčice, te pojačavanje okusa istih. Gorčine od alkohola, koju pretpostavljate da ćete osjetiti, nema! Recept je brzo gotov, potrebno vam je 30 minuta i nož, tava i lonac za skuhati tjesteninu.

Pita s višnjama

(10)
1h

Prhka pita puna sočnog nadjeva s višnjama. Bolja je samo sa sladoledom.

Ljetna salata

20min

Većina nas ljeti nema volje kuhati i pripremati jela s dugom pripremom, stoga donosim jednu brzinsku osvježavajuću salatu bogatu proteinima.