Priprema
U dovoljno velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i jednu žlicu maslaca te popirjajte luk dok nije staklen, dodajte češnjak i čili papričice te ih kratko pustite, da puste svoje arome.
Dodati konzervu pelata i možete s malo vode isprati konzervu i dodati. Pelate možete prethodno usitniti odnosno propasirati, ja sam ih gnječio kuhačom jer volim da ostane malo komada rajčice. Kuhajte na srednje jakoj vatri par minuta, čisto da se rajčica poveže s ostalim sastojcima.
Dodati votku i potom vrhnje za šlag, na srednje jakoj vatri kuhajte, uz miješanje, 7 minuta, dok alkohol ispari, a okusi se prožmu.
Skuhajte tjesteninu "al dente" odnosno da prilikom zagriza ostane još malo tvrda.
Dodajte sav parmezan, svježi bosiljak, sol i papar te ih umiješajte. Smanjite vatru tek toliko da vam umak krčka.
Dodajte tjesteninu, ne morate biti pretjerano oprezni s cijeđenjem, jer voda od kuhanja tjestenine će dodatno obogatiti vaš umak.
Kuhajte još dvije - tri minute, dok umak nije konzistencije da kada povučete kuhačom dno tave polako popunjava prazninu.
Poslužite uz još malo svježe naribanog parmezana i par listića svježeg bosiljka.