Penne vodka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Penne vodka
Penne vodka
Penne vodka
Penne vodka
Penne vodka
Penne vodka
Penne vodka
Ova na izgled nespojiva kombinacija će vas oduševiti! Votka u ovome receptu služi za povezivanje vrhnja i rajčice, te pojačavanje okusa istih. Gorčine od alkohola, koju pretpostavljate da ćete osjetiti, nema! Recept je brzo gotov, potrebno vam je 30 minuta i nož, tava i lonac za skuhati tjesteninu.

Sastojci

Broj porcija
4
50 mlmaslinovog ulja
2 žlicemaslaca
čili papričica
2 češnja češnjaka
1velika konzerva pelata
150 mlvode
100 mlvotke
150 gsvježe ribanog parmezana
200 mlvrhnja za šlag
Par listova svježeg bosiljka
400 gtjestenine "penne" ili neke druge sličnog oblika
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

U dovoljno velikoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i jednu žlicu maslaca te popirjajte luk dok nije staklen, dodajte češnjak i čili papričice te ih kratko pustite, da puste svoje arome.
Dodati konzervu pelata i možete s malo vode isprati konzervu i dodati. Pelate možete prethodno usitniti odnosno propasirati, ja sam ih gnječio kuhačom jer volim da ostane malo komada rajčice. Kuhajte na srednje jakoj vatri par minuta, čisto da se rajčica poveže s ostalim sastojcima.
Dodati votku i potom vrhnje za šlag, na srednje jakoj vatri kuhajte, uz miješanje, 7 minuta, dok alkohol ispari, a okusi se prožmu.
Skuhajte tjesteninu "al dente" odnosno da prilikom zagriza ostane još malo tvrda.
Dodajte sav parmezan, svježi bosiljak, sol i papar te ih umiješajte. Smanjite vatru tek toliko da vam umak krčka.
Dodajte tjesteninu, ne morate biti pretjerano oprezni s cijeđenjem, jer voda od kuhanja tjestenine će dodatno obogatiti vaš umak.
Kuhajte još dvije - tri minute, dok umak nije konzistencije da kada povučete kuhačom dno tave polako popunjava prazninu.
Poslužite uz još malo svježe naribanog parmezana i par listića svježeg bosiljka.
Ivan
Ivan
Kemijski inženjer koji se pokušava snaći u kuhinji. Zajednički nazivnik ove dvije stvari kod mene su entropija, iliti ga mjera nereda. Rijetko kada pratim recepte od A do Ž i mislim da to nije ni bit kuhanja, tražim inspiracije od poznatih svjetskih i regionalnih kuhara, do vlastite mame i nepoznate babe iz Imotske krajine. Svakome jelu nastojim dati nešto svoje, makar to ne ispalo uvijek dobro, ali yebiga, probao si, život ide dalje. :)