Parmigiana

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Parmigiana by Shutterstock Shutterstock
Parmigiana by Shutterstock Shutterstock

Parmigiana od patlidžana klasično je talijansko jelo - ukusna kombinacija patlidžana, umaka od rajčice, kremaste ricotte i aromatičnog parmezana. Uživajte u bogatim slojevima slanih patlidžana i topljenog sira kao predjelo, glavno jelo ili prilog uz bilo koju vrstu mesa ili ribe.

Sastojci

Broj porcija
6

Patlidžani

brašno za uvaljati patlidžane
suncokretovo/biljno ulje

Umak

1 režanjčešnjaka
1 žličicasušenog origana
maslinovo ulje
500 mlpasirane rajčice
sol, papar
150 gparmezana
150 gmozzarelle (ako želite)

Priprema

1 Napravite umak

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno nasjeckan luk, dodajte češnjak pa ulijte pasiranu rajčicu, ubacite origano, posolite i popaprite.


Kuhajte 15-ak minuta poklopljeno da ne ispari previše tekućine.


2 Pripremite patlidžane

Narežite ih na ploške, posolite i ostavite da puste tekućinu pa obrišite. Uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.


3 Složite parmigianu

U vatrostalnu posudu za pečenje stavite malo umaka, pa redajte patlidžane, umak, mozzarellu, parmezan dok ne dođete do kraja. Zadnji sloj neka bude parmezan.


4 Ispecite

Ispecite u zagrijanoj pećnici na 220 stupnjeva 35 do 45 minuta.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
237 kcal
Proteini
13.7 g
Masnoće
14.1 g
Ugljikohidrati
15.1 g
Sol
1 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.